Projectmanagement

Leading SAFe (Scaled Agile Framework)

2-daagse klassikale training

IMF Academy: 1380 euro

EIM-campus voordeel: 7,5% --> 103,50 euro

Inhoud

Veel organisaties hebben inmiddels ervaring opgedaan met Agile. Scrum is momenteel de meest gebruikte Agile aanpak. Scrum richt zich daarbij primair op het teamproces. Wat moet u nu doen als u projecten, programma’s of de hele organisatie meer Agile wilt inrichten? Het Scaled Agile Framework (kortweg SAFe) biedt dan uitkomst.

Het Scaled Agile Framework (SAFe) omvat een goed doordachte integratie van Agile en Leanpractices waarmee u omvangrijke veranderprogramma’s kunt uitvoeren met een indrukwekkende impact. Het gehele framework besteedt daarbij veel aandacht aan zowel de business als de architectuur aspecten.

In deze praktijktraining leert u de principes van SAFe toepassen om zo uw organisatie verder te ontwikkelen in een snel veranderende omgeving.

Leading SAFe (Scaled Agile Framework) – wat leert u in deze training?

In deze 2-daagse zeer actuele en praktijkgerichte training doet u de kennis op die nodig is om een enterprise Agile transformatie te leiden gebaseerd op het Scaled Agile Framework (SAFe). Behandeld worden de SAFe kernconcepten en de praktische handvatten die nodig zijn om SAFe in uw organisatie op een effectieve manier in te voeren. Na afloop van deze 2-daagse training heeft u een grondige kennis van lean management, Agile programma management, Agile portfolio management, Agile architectuur en product development flow. U bent tevens uitstekend voorbereid op het officiële internationale examen Scaled Agilist (SA) van de Scaled Agile Academy.

Deze training besteedt extra aandacht besteedt aan het praktisch toepassen van de methodiek. Door de vele praktische tips kunt u de volgende dag al aan de slag met de opgedane kennis. Lean Agile programma’s, Lean Agile programma- en portfolio management en het leiderschap dat bijdraagt aan een succesvolle transformatie worden uitgebreid behandeld.

Na deze 2-daagse, praktijkgerichte SAFe Agilist training:

 • weet u welke vaardigheden nodig zijn voor de transformatie naar een Agile organisatie;
 • kunt u SAFe binnen uw organisatie inzetten;
 • kunt u Lean, Agile en product development flow principes toepassen om zo de productiviteit, medewerkerstevredenheid, time-to-market en kwaliteit te verbeteren;
 • heeft u de kennis om zelf te starten met het toepassen van SAFe binnen uw eigen organisatie, gebaseerd op de theorie, voorbeelden uit de praktijk en de ervaring van uw trainers;
 • kunt u programmadoelstellingen en de bijbehorende benefits realiseren;
 • kunt u afhankelijkheden tussen de team backlogs managen;
 • kunt u SAFe rollen en structuren identificeren;
 • kunt u frequente releases binnen een programma coördineren;
 • kunt u de impact en voortgang van Scaled Agile op programmaniveau meten;
 • kunt u de interactie begrijpen tussen Agile teams, Agile programma’s en Agile portfolio management; en
 • bent u uitstekend voorbereid op het internationale Scaled Agilist (SA) examen.

Hoe wordt u SAFe Agilist (SA)?

Als u de 2-daagse training Leading SAFe (Scaled Agile Framework) heeft gevolgd kunt u online het SAFe Agilist examen afleggen op een door u zelf te bepalen plaats en tijd. U dient het Engelstalige (open boek) examen wel binnen 10 dagen na afronding van de training online af te leggen. Wanneer u slaagt, ontvangt u - naast het waardevolle SAFe Agilist certificaat - één jaar lidmaatschap van de Scaled Agile Academy. U krijgt dan toegang tot het afgeschermde SAFe Agilist gedeelte van de website, met onder andere toegang tot vele downloads.

Voor wie?

Het Scaled Agile Framework (SAFe) is vooral geschikt voor organisaties die product georiënteerd werken en Agile willen opschalen tot op organisatieniveau.

Deze 2-daagse praktijktraining Leading SAFe is van belang voor het management en de change agents die de voordelen van Agile willen doorvoeren c.q. verantwoordelijk zijn voor de invoering van Agile werken in hun organisatie. Wilt u zich tevens certificeren als SAFe Agilist (SA), dan is de training Leading SAFe voor u onmisbaar!

Meer specifiek denken wij dan aan Lean Agile leiders en Agile change agents, opdrachtgevers, consultants, programma managers, portfolio managers, Scrum masters en coaches, product managers en owners, kwaliteitsmanagers, enterprise architecten, solution architecten en test managers.
In deze zeer actuele en praktijkgerichte training doet u de kennis op die nodig is om een enterprise Agile transformatie te leiden gebaseerd op het Scaled Agile Framework (SAFe).
Behandeld worden de SAFe kernconcepten en de praktische handvatten die nodig zijn om SAFe in uw organisatie op een effectieve manier in te voeren.

Na afloop van deze 2-daagse training heeft u een grondige kennis van lean management, Agile programma management, Agile portfolio management, Agile architectuur en product development flow. U bent tevens uitstekend voorbereid op het officiële internationale examen Scaled Agilist (SA) van de Scaled Agile Academy.

Deze training besteedt extra aandacht besteedt aan het praktisch toepassen van de methodiek. Door de vele praktische tips kunt u de volgende dag al aan de slag met de opgedane kennis.
Lean Agile programma’s, Lean Agile programma- en portfolio management en het leiderschap dat bijdraagt aan een succesvolle transformatie worden uitgebreid behandeld.

Tarief

Sta je nog niet geregistreerd bij EIM-campus dan geldt voor jou het tarief dat op de website van onze partner staat vermeldt. 
Sta je (inmiddels) wel op EIM-campus geregistreerd dan geldt voor jou het gereduceerde tarief. Vermeld bij registratie op de website van onze partner onder 'Opmerkingen': "Kortingsregeling EIM-campus"