Projectmanagement

Lean Six Sigma (IASSC)

3-daagse klassikale training+Lean Six Sigma Yellow Belt examen (IASSC)

IMF Academy: 2180 euro

EIM-campus voordeel: 5% --> 109 euro

Inhoud

Lean Six Sigma is een internationaal bewezen methodiek die zorgt voor een structurele verbetering van uw bedrijfsresultaat. Lean Six Sigma is een van de meest bekende methodieken om processen binnen een organisatie te verbeteren. De verbetermethodiek van Lean Six Sigma is ontwikkeld voor General Electrics. Zij hebben ook de kennisniveaus Yellow Belt, Green Belt en Black Belt ontwikkeld, geïnspireerd door de judosport. 

Onafhankelijke certificering

Het aantal organisaties dat zich bezighoudt met het zetten van (inter)nationale standaarden voor Lean Six Sigma trainingen groeit enorm. De meest erkende, onafhankelijke, certificerende instellingen zijn de International Association for Six Sigma Certification (IASSC) en de American Society of Quality (ASQ).
 
Lean Six Sigma Yellow Belt – ervaringen, toepassingen, successen en valkuilen
In deze 3-daagse training wordt u voorbereid op uw rol van Lean Six Sigma Yellow Belt officer en wordt u opgeleid voor het officiële Lean Six Sigma examen van de International Association for Six Sigma Certification (IASSC). U leert de concepten en technieken die nodig zijn voor een succesvolle procesverbetering, evenals hun impact op uw organisatie: betere kwaliteit, lagere kosten en een hogere klanttevredenheid. Na deze Yellow Belt training kunt u ook de vervolgopleidingen Green Belt en Black Belt volgen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Leerresultaat

Na afloop van deze 3-daagse training:

  • kunt u uitleggen wat Lean Six Sigma inhoudt;
  • begrijpt u de essentie van kwaliteit, gebaseerd op Lean Six Sigma;
  • herkent u verbetermogelijkheden binnen uw werkomgeving;
  • kunt u projecten selecteren die aansluiten bij de strategische doelstellingen van uw organisatie(onderdeel);
  • kunt u de DMAIC (Define-Measure-Analyse-Improve-Control) methodologie toepassen om processen te documenteren, meten en verbeteren;
  • kunt u de juiste meet- en calculatietechnieken van Lean Six Sigma gebruiken; en
  • kunt u aan grootschalige Lean Six Sigma projecten deelnemen.

Opzet van de training

Deze intensieve Lean Six Sigma training wordt in het Nederlands gegeven en op verzoek in het Engels. De training kenmerkt zich door een interactieve aanpak, waarbij theorie, discussie, een case met opdrachten en examenvragen elkaar afwisselen. Op de laatste dag van de training wordt het officiële Lean Six Sigma (LSS) Yellow Belt examen van IASSC afgenomen. Ter voorbereiding hierop wordt uitgebreid geoefend met examenvragen.

Examen

Het Engelstalige Lean Six Sigma Yellow Belt examen is een gesloten boek examen dat bestaat uit 60 meerkeuzevragen. Het examen duurt 2 uur en wordt tijdens de laatste trainingsdag afgenomen.

Om te slagen dient u 70% van de vragen goed beantwoord te hebben. Als u slaagt, ontvangt u het officiële Lean Six Sigma Yellow Belt certificaat van de International Association for Six Sigma Certification (IASSC). U bent dan tevens goed voorbereid om het Lean Six Sigma Yellow Belt examen van de American Society of Quality (ASQ) af te leggen.

Examengarantie

Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen voor het Lean Six Sigma examen, dan mag u geheel kosteloos het examen opnieuw afleggen.

Voor wie?

De 3-daagse Lean Six Sigma training is opgezet voor iedereen die in aanraking komt met Lean Six Sigma en geïnteresseerd is in de basisprincipes, concepten en technieken van Lean Six Sigma. Deze training bestaat uit 3 dagen om u niet alleen voor te bereiden op het Lean Six Sigma Yellow Belt examen en om de Lean Six Sigma methodiek volledig te doorgronden, maar vooral ook om de kennis hieruit in praktijk te kunnen toepassen.
In deze training wordt u voorbereid op uw rol van Lean Six Sigma Yellow Belt officer en wordt u opgeleid voor het officiële Lean Six Sigma examen van de International Association for Six Sigma Certification (IASSC).

U leert de concepten en technieken die nodig zijn voor een succesvolle procesverbetering, evenals hun impact op uw organisatie: betere kwaliteit, lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Na deze Yellow Belt training kunt u ook de vervolgopleidingen Green Belt en Black Belt volgen.

Tarief

Sta je nog niet geregistreerd bij EIM-campus dan geldt voor jou het tarief dat op de website van onze partner staat vermeldt. Sta je (inmiddels) wel op EIM-campus geregistreerd dan geldt voor jou het gereduceerde tarief. Vermeld bij registratie op de website van onze partner onder 'Opmerkingen': "Kortingsregeling EIM-campus".