Projectmanagement

PRINCE2 Practitioner

3 daagse klassikale training

IMF Academy: 2680 euro

EIM-campus voordeel: 5% --> 134 euro

Inhoud

PRINCE staat voor PRojects IN Controlled Environments en is een internationaal erkende project management methode voor effectief project management. Het doel van PRINCE2 is om projecten succesvoller te laten verlopen. PRINCE2 is geschikt voor alle typen projecten en is gebaseerd op processen. Deze processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project. De methode is ontwikkeld op basis van best practice; praktijkervaringen met projecten in organisaties. PRINCE2 vormt al sinds 1997 de algemeen geaccepteerde best practice op het gebied van project management. 

PRINCE2 Practitioner

In deze zeer praktijkgerichte 3-daagse training wordt uw kennis van PRINCE2 die u opgedaan heeft met PRINCE2 Foundation verdiept en wordt u voorbereid op het PRINCE2 Practitioner examen. Tijdens de training wordt een realistische case behandeld waarin de processen van de methodiek centraal staan. De bijbehorende theorie leert u direct toe te passen in diverse groepsopdrachten.

Voor wie?

De PRINCE2 Practitioner training is bedoeld voor projectleiders of projectmanagers, projectcontrollers, projectadviseurs en kwaliteitsfunctionarissen, die hun kennis over de PRINCE2 methodiek en de praktische toepassing ervan willen verdiepen en succesvol het PRINCE2 Practitioner examen willen afleggen.

Voorkennis

Om succesvol deel te nemen aan de PRINCE2 Practitioner training en te slagen voor het examen heeft u tenminste 4 jaar relevante werkervaring nodig, waarvan tenminste 2 jaar op het gebied van project management.
Daarnaast dient u in het bezit te zijn van het PRINCE2 Foundation certificaat. 

Lesmateriaal

Op de eerste dag van de training ontvangt u een uitgebreide Engelstalige trainingsmap met de presentaties, praktijkopdrachten, de casus, een voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. U ontvangt teven het officiële OCG boek ‘Managing Successful Projects with PRINCE2 2009 Edition’.

Niveau training

De PRINCE2 Practitioner training wordt op HBO denk- en werkniveau gegeven. 

Examen (garantie)

Deze 3-daagse training bereidt u optimaal voor op het officiële Engelstalige PRINCE2 Practitioner examen van APMG International. Het examen bestaat uit 9 samengestelde vragen die elk maximaal 12 punten opleveren. Om te slagen dient u minimaal 59 van de in totaal 108 punten te behalen. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u geheel kosteloos het examen opnieuw afleggen.

Tarief

Sta je nog niet geregistreerd bij EIM-campus dan geldt voor jou het tarief dat op de website van onze partner staat vermeldt. 
Sta je (inmiddels) wel op EIM-campus geregistreerd dan geldt voor jou het gereduceerde tarief. Vermeld bij registratie op de website van onze partner onder 'Opmerkingen': "Kortingsregeling EIM-campus".