EIM-ECM-WfM

CBIP 5 daagse compact

5 daagse training

IMF Academy: 3980 euro

EIM-campus voordeel: 5% --> 199 euro 

Inhoud

Het ultieme doel van deze CBIP Compact Training is om u in de kortst mogelijke tijd te laten slagen voor het CBIP examen. Deze training is daarom opgebouwd aan de hand van examen­vragen. Daarnaast wordt het vakgebied door middel van een optimale mix van theorie en praktijk uitvoerig behandeld. Naast de toepassing van Business Intelligence worden ook de organisatie rondom Business Intelligence en Business Analytics behandeld en de trends in dit vakgebied. U leert hoe u Business Intelligence implementeert, effectief inzet en met analytics meerwaarde haalt uit uw data.

Business Intelligence is het vakgebied dat zich richt op het verbeteren van de bedrijfsprestaties door informatie beschikbaar en toegankelijk te maken. De titel Certified Business Intelligence Professional (CBIP) is in het leven geroepen door TDWI (The Data Warehousing Institute), hét kennis- en expertise-instituut op het gebied van business intelligence en data warehousing. De CBIP titel is een wereldwijd aan belang winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor Business Intelligence professionals.

CBIP is een wereldwijd aan belang ¬winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor BI-Professionals. De CBIP titel is in het leven geroepen door TDWI, een organisatie die in de jaren '90 in de VS is opgericht en nu een leidinggevend instituut voor Business Intelligence en Data Warehousing expertise ontwikkeling en certificering is. Vanuit de markt wordt de vraag naar gecertificeerde BI-Professionals steeds groter.

Ook het ontwerpen en implementeren van een Data Warehouse komt uitgebreid aan de orde. Behandeld worden onder meer de technieken en methoden om een Data Warehouse te ontwerpen en data te extraheren uit bronnen en te transformeren tot informatie. U leert een Data Warehouse voor uw organisatie te beheren en u krijgt inzicht in diverse DWH architectuurvisies en in het proces om een Data Warehouse te implementeren. Al met al toch een complete Business Intelligence training binnen een beperkt aantal lesdagen.

Lesmateriaal

De CBIP Compact Training bestaat uit tal van oefenexamenvragen, presentaties en uitgebreid lesmateriaal. U ontvangt bij deze training tevens de volgende verplichte literatuur:

  • The Data Warehouse Lifecycle Toolkit, Ralph Kimball et al.; en
  • de TDWI CBIP Examinations Guide.

Deze publicaties zijn een onmisbare voorbereiding op het officiële CBIP examen van TDWI en zijn daarnaast ook uitstekende naslagwerken met tal van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Voor wie?

Deze CBIP Compact Training is specifiek opgezet om u te laten slagen voor het CBIP examen van TDWI. Wilt u daarnaast in no time alle relevante expertise in huis hebben die nodig is voor een doelmatige aanpak van complexe Business Intelligence vraagstukken, dan is dit de training voor u.

De training leent zich uitermate goed om met uw voltallige team CBIP gecertificeerd te worden. Daarnaast is de training bedoeld voor eenieder die betrokken is bij de informatievoorziening ter ondersteuning van strategische en tactische besluitvormingsprocessen. Te denken valt aan BI specialisten, Data Warehouse specialisten, business- en informatieanalisten, informatiemanagers, informatiearchitecten, data-analisten, financieel managers en marketing specialisten.

Examen en certificering

Het CBIP examen bestaat uit 3 deelexamens (2 verplichte examens en 1 keuze-examen) van elk een halve dag die in 2 dagen worden afgenomen. De verplichte examens zijn:

  • Information Systems Core Examination; en
  • Data Warehousing.

De keuze-examens zijn:

  • Leadership and Management; of
  • Business Analytics; of
  • Data Analysis and Design; of
  • Data Integration.

U kunt tot aan de laatste dag voor het examen bepalen welk keuze-examen u wilt afleggen. Deze CBIP Compact Training bereidt u, naast de verplichte examens, in principe voor op de meest gevraagde keuze-examens: Business Analytics en Data Analysis and Design.

Tarief

Sta je nog niet geregistreerd bij EIM-campus dan geldt voor jou het tarief dat op de website van onze partner staat vermeldt. 
Sta je (inmiddels) wel op EIM-campus geregistreerd dan geldt voor jou het gereduceerde tarief. Vermeld bij registratie op de website van onze partner onder 'Opmerkingen': "Kortingsregeling EIM-campus".